Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist

Inredningsakademin är Sveriges största sammanslutning av Inredare och Homestylister med kontor runt om i Sverige. I över 16 år har vi fört branschen framåt! Vi erbjuder Sveriges mest innehållsrika och modernaste inredningsutbildningar.

Yrkesutbildning – Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist Distansutbildning med fyra helgträffar i Stockholm eller renodlad distans i online.

Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Genomgången utbildning med godkända uppgifter, övningar och prov ger dig titlarna Certifierad Inredare, Certifierad Homestylist och Certifierad Homestagingkonsult. I Sverige men även utomlands pga de höga kraven på att bli certifierad inredare. Vi har lagt examen enligt internationell standard, vilket gör att man måste bli godkänd på bland annat ett komplett designförslag på ett riktigt projekt man får digitalt av oss.

Inredningsutbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som Inredare och/eller Homestylist efter genomgången utbildning. Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter. Du har även direkt kontakt med din huvudlärare som har jobbat som inredare och homestylist varje dag i över 14 år och kan vara ett ovärderligt bollblank för nybörjare.

Observera att detta inte är någon kortkurs som har kommit fram under pandemin, detta är en yrkesutbildning som vi har haft i över 10 år.

Statistiken visar att 87,2% av våra studenter får jobb inom 6 månader. Du kan studera i valvfri takt och till och med pausa vid behov, helt kostnadsfritt. Litteratur finns i form av text inlagd i vår digitala portal vilket gör att du inte behöver släpa på böcker. Du behöver heller inte skallinjal eller ritpapper som man behövde förr i tiden, allt sker digitalt nu. Det är digitala presentationer som kunderna vill ha nuförtiden.

I över 16 år har vi hjälp till att föra branschen framåt. Sveriges första yrkesutbildning till inredare online och vi var även först att erbjuda titeln certifierad homestylist. Utbildningen finns både med träffar i klassrum som vi har haft i över 10 år eller på ren distans.

Över 3200 studenter sedan starten verksamma i över 42 länder. Det är något vi är riktigt stolta över. Glöm inte bort att höra av dig när du är examinerad, vi vill gärna hålla oss uppdaterade med vad alla våra studenter gör.

Jobba med det du älskar, framtiden väntar!

DISTANS MED HELGTRÄFFAR

Under utbildningen kommer du att träffa våra sju erfarna föreläsare med olika specialområden. Utbildningen omfattar en termin med träffar fyra helger (steg 1-4). Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Utbildningen bedrivs på deltid mellan träffarna och studierna går utmärkt att kombinera med ett heltidsjobb. Mellan träffarna görs hemuppgifter. Inga förkunskaper krävs. Dock bör du ha en viss datorvana. Vi jobbar med Excel, Word, Powerpoint, Boards och 3d animering. Hjälp finns alltid att få även efter utbildningen!

Alternativt läser du på renodlad distans utan träffar. Om du läser på renodlad distans utan helgträffar har du tillgång till inspelade föreläsningar i vår online portal. Samma lärare, samma uppgifter, samma breda utbildning och direkt kontakt med lärare.

Utbildningen är godkänd enligt svensk branschstandard och av alla kommuner som vi har haft som kunder för utbildning av eftergymnasiala studier. Även godkänd av många omställnings- och arbetslivsaktörer som Trygghetsrådet och Trygghetsfonden med flera.

ONLINE PORTALEN

Du kommer att få se filmer med våra föreläsare som presenterar sig själva och respektive del samt med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Precis som med träffar, fast inspelat. Även möjlighet att ställa frågor. Dessa varierar i längd beroende på ämne vissa är över en timme långa. Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter. Inlämningsuppgifter omfattar privata och offenliga projekt. Vissa tar flera veckor att göra, precis som i verkligheten, vi jobbar med riktiga projekt. Slutprov för certifiering och examen. Det är nästan som att vara med på helgträffarna med föreläsningar.

Utbildningsmålet är att du efter fullföljd utbildning ska kunna hantera alla typer av inrednings- och homestyling-homestaginguppdrag oavsett omfattning. Efter genomgången utbildning kan du praktisera, genom att du tillsammans med oss ordnar praktikplats där du vill vara eller på något av Inredningsakademins kontor eller hos någon av våra samarbetspartners. Du har även möjlighet att ansluta dig till Inredningsakademin med ditt egna företag genom vår franchiseorganisation eller bli behovsanställd på din ort.

Bred Inredningsutbildning

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av utbildningsplanerna här nedan. En bred Inredningsutbildning där du efter examen kan jobba både mot den kommersiella sektorn och den privata som generalist eller att du väljer att specialisera dig inom något område.

I över 10 år har vi finslipat utbildningen för att passa verkligheten studenterna ska ut och jobba i. Efter examen kommer du att känna dig trygg i din yrkesroll eftersom utbildningens uppgifter är baserade på verkliga projekt. Många praktiska övningar, ekonomiska kalkyler, säljträning och rollspel i mötet med kunden ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att ta dig an riktiga inredningsuppdrag. Mycket fokus ligger på att ta fram kompletta designförslag.

Inredningsakademin erbjuder dig Sveriges modernaste och mest innehållsrika distansutbildning till inredare. I över 10 år har vi finslipat utbildningen

Du kommer att få lära dig att skapa attraktiva 2D och 3D-miljöer i datorn, Moodboards, Sampleboards, kalkyler, tidplaner, tekniska beskrivningar och estetiskt vackra och funktionella miljöer. Tillsammans med dina lärare lär vi dig även presentera designförslag till kunder, så att du både kan ta fram ett designförslag samt presentera det professionellt.

Hela utbildningen är mycket fokuserad på att du ska arbeta som Inredare professionellt efter examen och utbildningen kommer att ge dig de verktyg du behöver. Blir du godkänd erhåller du tre titlar, alla är separata yrkesutbildningar men läses tillsammans.

Arbeta som inredare

Att arbeta som Inredare är ett kretivt yrke där du hjälper dina kunder att uppnå sina mål. Ofta har kunderna idéer om hur det färdiga resultatet ska vara men de kan ha svårt att se helheten och vägen dit. Det är där du kommer in med din kompetens inom inredning, färgsättning, belysning, teknik och ekonomi mm. Att skapa ett designförslag samt skapa en vacker presentation till kunden är mycket av vad de avancerade uppgifterna i slutet går ut på, så att man är redo för arbetsvärlden. Där mycket av dagarna går till layoutplanering, inredning och 3d animering.

Lyhördhet inför kundens önskemål och utifrån detta presentera en tydlig projektplan med specificerade kostnader och en visuellt attraktiv miljö som oftast först skapas av Inredaren i datorn. Därefter justeringar efter kundens önskemål innan projektet i den fysiska miljön kan starta. De olika momenten och plats på de olika stegen  i studieplanen nedan kan komma att ändras något. De byggs ofta även ut med nya delar.

 

Några examinerade deltagare berättar:

Jag gick utbildningarna för att lära mig mer om både homestyling och jobbet som inredare. Jag lärde mig mycket som jag även nu i efterhand har mycket nytta av både i mitt privatliv och på jobbet. Tack vare utbildningarna har jag bl.a fått jobb på Hemtex nu i sommar och trivs jättebra, då jag är ledig från mina studier vid universitetet.

När vi nu även är i full gång med att renovera våran lägenhet är det också lätt att tänka tillbaka på utbildningarna vid Inredningsakademin och minnas vad man skulle tänka på i olika situationer.

Jag är glad att jag sökte till Inredningsakademin, det har gett mig mycket.

Jonna Skoog

⭐⭐⭐⭐⭐

Jag började i september 2014 min utbildning som homestylist på Inredningsakademin. Jag fortsatte sedan i november 2014 en utbildning som certifierad inredare och avslutade den i februari 2016. Det var väldigt lärorika utbildningar med bra innehåll inom homestyling, 3D-miljöer i datorn och kunna skapa estetiskt vackra och funktionella miljöer i bostäder och lokaler.

Jag har haft stor användning av det efter utbildningarna vilket är mycket roligt. Jag arbetar idag som säljare på IKEA i Linköping. Jag har arbetat på företaget sedan hösten 2016. Få hjälpa och sälja möbler och heminredning till kunden är något jag trivs mycket bra med.

Jessica Karlsson

⭐⭐⭐⭐⭐

Är jättenöjd med utbildningen, jag tyckte den var både seriös, rolig, utmanande och täckte de områden man behöver kunna i inredningsbranschen. Jag har rekommenderat utbildningen till flera personer varav en gick utbildningen 2022!”

Ca 1år efter jag avslutat utbildningen fick jag jobb på Watt&veke, ett relativt litet företag där man får göra mycket olika saker. Min utbildning på Inredningsakademin tror jag var delvis avgörande att jag fick jobbet.

Jag kan tipsa kunder om belysning i rum och vad som passar, exponerar på mässor, showroom och outlets etc. Jag har även fått inreda delar av kontoret på Watt&Veke (ett litet bonusuppdrag 😉 jättekul!”

Sanna Bergfors

⭐⭐⭐⭐⭐

Observera att vi har haft över 3200 studenter. Mer information finns.

Datum för träffarna i Stockholm hösten 2022

Grupp 47

  • Steg 1 den 3-4 September
  • Steg 2 den 1-2 Oktober
  • Steg 3 den 12-13 November
  • Steg 4 den 3-4 December

Datum för träffarna i Stockholm våren 2023

Grupp 48

  • Steg 1 den 4-5 Februari
  • Steg 2 den 4-5 Mars
  • Steg 3 den 1-2 April
  • Steg 4 den 6-7 Maj

Studieplan steg 1

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist. Steg 1A

● Deltagarpresentation och agenda

● Presentation av Inredningsakademin

● Syfte och mål med

● Upplägg

● Definitioner av Homestyling och Inredning

● Homestylinghistoria

● Homestylingföretag i Sverige

● Homestylingens framtid

● Homestagingmaterial

● Homestagingmaterial för olika rum

● Varför finns det ett behov av Homestaging?

● Homestagingens påverkan på försäljningspriset

● Arbetsverktyg för en Homestylist

● Marknadens behov av Homestyling

● Färger (intro)

● Belysning (intro)

● Prislista för Homestaging och Homestyling

● Bygga sin portfölj med före- och efterbilder

● Exempel på före- och efterbilder (Portfolio)

● Exempel på genomförda homestaginguppdrag samt gruppövningar

● Floristkurs (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Summering och frågestund

Studieplan för Certifierad Inredare &  Certifierad Homestylist. Steg 1B

● Översiktlig genomgång av Homestagingprocessen

● Homestylingprocessen

● Starta och driva företag

● Driva eget företag på din ort

● Hitta uppdragen

● Inredningsakademin oavsett ort

● Inredningsakademin Stockholm

● Bygga samarbete med kompletterande företag

● Bygga samarbete med Fastighetsmäklare

● Grupparbete

● Redovisning av grupparbeten

● Feng Shui (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Fotokurs (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Instruktioner till hemuppgift

● Summering och frågestund

Studieplan steg 2

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist. Steg 2A

● Frågor från steg 1 och agenda

● Textilier

● Ritningssymboler

● Projektleda samarbetspartners

● Att komma igång som Homestylist

● Säljteknik

● Homestagingprocessens 25 steg

● Redovisning av hemuppgifter

● Exempel på Homestylingrådgivning

● Exempel på Homestagingoffert

● Summering och frågestund

Studieplan för Certifierad Inredare &  Certifierad Homestylist. Steg 2B

● Rollspel i mötet med Fastighetsmäklaren

● Rollspel i mötet med säljare av bostad med homestylingrådgivning

● Homestylingpraktik teoretiskt vid besök i lägenhet

● Homestagingpraktik teoretiskt vid besök i lägenhet

● Redovisning av grupparbeten efter besöket i lägenheten

● Färgsättning inomhus (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Belysning och ljussättning (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Introduktion till 3D-animering (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Konst

● Vanliga misstag

● Hållbar design

● Inredning på distans

● PM

● Sociala kanaler

● Summering och frågestund

● Instruktioner för Examensarbete

Studieplan steg 3

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist. Steg 3A

● Syfte och mål med kursen

● Vad är bra design?

● Definition av inredningsdesign

● Detaljerad kravspecifikation för certifikatet Certifierad Inredare

● Interior Designer -Definition

● Interior Designer – Karaktäristika

● Inredningsyrken

● Inredningsprocessen översiktligt

● Driva eget företag på din ort

● Hitta Inredningsuppdragen – Källor

● Exempel på uppdragsförfrågningar

● Arbetsverktyg för en Inredare

● Samarbetspartners

● Projektleda samarbetspartners

● Designhistoria

● Byggnadshistoria

● Inredningsstilar

● Kända Designers

● Portfolio

● Moodboard and sketch

● Moodboard

● Sample board

● Presentationspromemoria (PM)

● Human dimensions

● Ergonomi

● Skala och proportioner

● Uppmätning för planritning

● Planritning 2 D

● Planritning 3 D

● Ritningssymboler

● Gruppövning: Innergård

● Utvärdering av övningsuppgiften

● Mönster

● Golv

● Väggar

● Innertak

● Yttertak

● Fönstertyper

● Fönsterhistoria

● Gardiner

● Innerdörrar

● Ytterdörrar

● Textilier

● Accessoarer

● Summering och frågestund

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist 

 Steg 3B

● Om- och tillbyggnad

● Bygglov

● Uppvärmningssystem

● El

● IT/Tele/Bredband

● Brandskydd

● Ventilation

● Vatten/Avlopp (V/A)

● Ljudisolering

● Inredningspraktiken övningar

● Instruktioner till övningsuppgifterna

● Informationsinhämtning lägenhet

● Fördjupning 3D-animering (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Genomförande av övningarna

● Återkoppling till övningsuppgifterna

● Specifikationer till hemuppgifterna

● Summering och frågestund

Studieplan steg 4

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist. Steg 4A

● Redovisning av hemuppgifter

● Inredningsprocessen i 10 steg översiktlig i rubrikform

● Inredningsprocessen detaljerat steg för steg:

● Steg 1: Första kontakten med kunden

● Steg 2: Möte med kunden för informationsinhämtning

● Steg 3: Besök objektet för analys och information

● Steg 4: Gör ett färdigt designförslag

● Steg 5: Träffa kunden för att presentera förslaget

● Steg 6: Besök objektet för en detaljerad projektplanering

● Steg 7: Gör en detaljerad projektplan

● Steg 8: Genomför projektet

● Steg 9: Kvalitetsgranska hela projektgenomförandet på plats

● Steg 10: Träffa kunden för överlämnande av färdigt projekt

● Inredning av bostäder

● Inredning av kök

● Inredning av badrum

● Inredning av utemiljöer

● Inredning av butiker

● Inredning av restauranger och caféer

● Inredning av kontor

● Inredning av hotell

● Specifikationer till Certifieringsuppgifterna

Studieplan för Certifierad Inredare & Certifierad Homestylist

Steg 4B

● Förbereda praktiken

● Certifieringsuppgifter

● Certifieringskrav

● Certifieringsuppgiften kronologi

● Inför resan till lokalen

● Resa till lokalen

● Praktik i lokalen (extern föreläsare/handledare – längre praktik)

● Instruktioner för Examensarbete

Målgrupp

Du som brinner för att arbeta som Inredare och Homestylist. Inga förkunskaper nödvändiga. Efter utbildningen är du Certifierad Inredare, Certifierad Homestylist samt Homestagingkonsult. Du kan arbeta professionellt som anställd eller egen företagare och driva alla typer av Inredningsprojekt. Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. Utbildningen till inredare är enligt internationell standard.

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar i både bostad och lokaler med godkänt resultat ger dig certifikatet med titeln Certifierad Inredare (Certified Interior Designer) samt titeln Certifierad Homestylist (Certified property stager) och Homestagingkonsult. (Samma certifikat som innan)

Avgift

Avgiften för distans med träffar är totalt 34 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (4 totalt) med 8500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura.

Avgiften för renodlad distans är 24 000 kr inkl moms. Tillgång till varje modul 1 år. Samma villkor som ovan. Räntefri avbetalning kan ordnas.

Samma pris i alla år, för vi anser att alla ska ha råd med att skapa en framtid som är rätt för dem.

I avgiften ingår:

Träffar med teoretisk utbildning och praktiska övningar samt fika och luncher. Kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minne etc.

Support och yrkesvägledning under och efter utbildningen, praktik i bostad och lokal så att man får känna på verkligheten.

Möjlighet till praktikplats hos Inredningsakademin eller hos någon av våra samarbetspartners efter examen. Studieplan, innehåll och material är exakt detsamma oavsett renodlad distans eller distans med träffar. Gör som någon av våra 3200 studenter redan har gjort, studera för framtiden!

Anmälan

Anmälan sker genom att du kontaktar oss på något av följande sätt:
Maila: info@inredningsakademin.se eller
inredningsakademinstockholm@gmail.com
Eller ring oss på 0770-770180 (telefonväxel)