Certifierad Homestylist och Homestagingkonsult

.

Vill du arbeta som rådgivande konsult åt personer som ska sälja sina bostäder är detta rätt utbildning för dig. Homestylingutbildningen fokuserar på att du efter examen ska kunna ha ett arbete som Homestylist. Teoretisk utbildning i kombination med övningar. Utbildningen omfattar även Homestaging, vilket gör att man även blir certifierad Homestagingkonsult.

Homestylingutbildningen ges under en termin på deltid med 2 helgträffar i Stockholm. Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Utbildningen ges även på ren distans i vår online portal utan träffar i den studietakt du själv väljer.

I över 16 år har vi arbetat med att utveckla branschen och certifiera studenter. Samma pris i alla år, för vi anser att alla ska ha råd med att skapa en framtid som är rätt för dem. Du har även direkt kontakt med din huvudlärare som har jobbat som inredare och homestylist varje dag i över 14 år och kan vara ett ovärderligt bollblank för nybörjare.

Observera att detta inte är någon kortkurs som har kommit fram under pandemin, detta är en yrkesutbildning som vi har haft i över 10 år.

Statistiken visar att 87,2% av våra studenter får jobb inom 6 månader. Du kan studera i valvfri takt och till och med pausa vid behov, helt kostnadsfritt. Litteratur finns i form av text inlagd i vår digitala portal vilket gör att du inte behöver släpa på böcker. Du behöver heller inte skallinjal eller ritpapper som man behövde förr i tiden, allt sker digitalt nu. Det är digitala presentationer som kunderna vill ha nuförtiden.

Möjlighet till praktik hos oss eller våra samarbetspartners, personlig hjälp gällande CV och 3d animering. Det ingår även inlämningsuppgifter på alla kategorier med personlig feedback så att du direkt kan jobba efter examen. Du kan även jobba utomlands med certifikatet så länge respektive lands examen stämmer med den svenska yrkesutbildningens omfattning. Då erbjuder vi även certifikatet på engelska för många av våra homestylister och inredare jobbar även utomlands.

Utbildningen är godkänd enligt svensk branschstandard och av alla kommuner som vi har haft som kunder för utbildning av eftergymnasiala studier. Även godkänd av många omställnings- och arbetslivsaktörer som Trygghetsrådet och Trygghetsfonden med flera.

Över 3200 studenter sedan starten verksamma i över 42 länder. Det är något vi är riktigt stolta över. Glöm inte bort att höra av dig när du är examinerad, vi vill gärna hålla oss uppdaterade med vad alla våra studenter gör.

Jobba med det du älskar, framtiden väntar!

Yrkesutbildning – Certifierad Homestylist Distansutbildning med två helgträffar eller på renodlad distans.

Inredningsakademin är Sveriges största sammanslutning av Inredare och Homestylister med kontor runt om i Sverige. Vi erbjuder Sveriges mest innehållsrika och modernaste inredningsutbildningar. Efter examen har du mycket goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Genomgången utbildning med godkända prov ger dig titeln Certifierad Homestylist och Homestagingkonsult.

Homestylingutbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som Homestylist efter genomgången utbildning.  Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter. Utbildningen tar även upp hur man driver eget företag i branschen och mycket mer.

DISTANS MED HELGTRÄFFAR

Under utbildningen kommer du att träffa våra sju erfarna föreläsare med olika specialområden. Utbildning med träffar två helger (steg 1-2). Lördag kl 10-18 samt söndag kl 10-18. Utbildningen bedrivs på deltid mellan träffarna. Mellan träffarna gör du hemuppgifter. Alternativt läser du på renodlad distans utan träffar i vår online portal. Inga förkunskaper krävs.

PORTALEN

Om du läser på renodlad distans utan helgträffar har du tillgång till inspelade föreläsningar i vår online portal. Du kommer att få se korta filmer med våra föreläsare som presenterar sig själva och respektive del samt med tal skärminspelade föreläsningar i Powerpoint. Omfattar allt som man stöter när man är ute och jobbar och du har även möjlighet att ställa frågor direkt till lärarana.  Du gör övningsuppgifter och skickar in inlämningsuppgifter. Slutprov för certifiering. Det är nästan som att vara med på helgträffarnas föreläsningar. Du börjar när du vill och avgör själv studietempot.

Utbildningsmålet är att du efter fullföljd utbildning ska kunna hantera alla typer av Homestaginguppdrag och Homestyling oavsett omfattning. Efter genomgången utbildning kan du praktisera på Inredningsakademins Stockholmskontor eller på annat kontor ute i landet där Inredningsakademin finns representerat. Även våra samarbetspartners behöver ofta hjälp. Du har även möjlighet att ansluta dig till Inredningsakademin med ditt egna företag genom vår franchiseorganisation eller bli behovsanställd på din ort.

Välkommen att lägga grunden till din nya karriär som Homestylist! De olika delmomenten och plats på de olika stegen i utbildningsplanen nedan kan komma att ändras något. Tex uppdateras eller byta plats.

111

Här ovan en FÖRE-bild på ett vardagsrum som ska göras i ordning för visning i Stockholm.

22222

Efter en komplett staging så ser ni en EFTER-bild på samma vardagsrum. Homestaging med möbler och andra inredningsdetaljer som passar målgruppen vars mål är att höja slutpriset på bostaden.

Datum för träffarna i Stockholm hösten 2022

Grupp 47

  • Steg 1 den 3-4 September
  • Steg 2 den 1-2 Oktober

Datum för träffarna i Stockholm våren 2023

Grupp 48

  • Steg 1 den 4-5 Februari
  • Steg 2 den 4-5 Mars

Studieplan steg 1

Plan för Certifierad Homestylist

Steg 1A

● Deltagarpresentation och agenda

● Presentation av Inredningsakademin

● Syfte och mål

● Upplägg

● Definitioner av Homestyling och Inredning

● Homestylinghistoria

● Homestylingföretag i Sverige

● Homestylingens framtid

● Homestagingmaterial

● Homestagingmaterial för olika rum

● Varför finns det ett behov av Homestaging?

● Homestagingens påverkan på försäljningspriset

● Arbetsverktyg för en Homestylist

● Marknadens behov av Homestyling

● Färger (intro)

● Belysning (intro)

● Prislista för Homestaging och Homestyling

● Bygga sin portfölj med före- och efterbilder

● Exempel på före- och efterbilder (Portfolio)

● Exempel på genomförda homestaginguppdrag samt gruppövningar

● Floristkurs (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Summering och frågestund

Studieplan för  Certifierad Homestylist

Steg 1B

● Översiktlig genomgång av Homestagingprocessen

● Homestylingprocessen

● Starta och driva företag

● Driva eget företag på din ort

● Hitta uppdragen

● Inredningsakademin oavsett ort

● Inredningsakademin Stockholm

● Bygga samarbete med kompletterande företag

● Bygga samarbete med Fastighetsmäklare

● Grupparbete

● Redovisning av grupparbeten

● Feng Shui (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Fotokurs (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Instruktioner till hemuppgift

● Summering och frågestund

Studieplan steg 2

Plan för Certifierad Homestylist

Steg 2A

● Frågor från steg 1 och agenda

● Textilier

● Ritningssymboler

● Projektleda samarbetspartners

● Att komma igång som Homestylist

● Säljteknik

● Homestagingprocessens 25 steg

● Redovisning av hemuppgifter

● Exempel på Homestylingrådgivning

● Exempel på Homestagingoffert

● Summering och frågestund

Studieplan för Certifierad Homestylist

Steg 2B

● Rollspel i mötet med Fastighetsmäklaren

● Rollspel i mötet med säljare av bostad med homestylingrådgivning

● Homestylingpraktik teoretiskt vid besök i lägenhet

● Homestagingpraktik teoretiskt vid besök i lägenhet

● Redovisning av grupparbeten efter besöket i lägenheten

● Färgsättning inomhus (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Belysning och ljussättning (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Introduktion till 3D-animering (extern föreläsare – längre föreläsning)

● Summering och frågestund

● Homestylistprov

Målgrupp

Du som brinner för att arbeta med Homestyling och Homestaging. Inga förkunskaper nödvändiga. Efter utbildningen är du Certifierad Homestylist och Homestagingkonsult. Du kan arbeta professionellt som anställd eller egen företagare och driva alla typer av Homestagingprojekt. Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. I över 16 år har vi sett branschen växa och vi är så stolta att våra studenter har varit med oss på denna resa. Framtiden börjar nu!

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter och övningar med godkänt resultat ger dig titeln Certifierad Homestylist och Homestagingkonsult.

Utbildningen är godkänd enligt svensk branschstandard och av alla kommuner som vi har haft som kunder för utbildning av eftergymnasiala studier. Även godkänd många omställnings- och arbetslivsaktörer som Trygghetsrådet och Trygghetsfonden med flera.

Avgift

Avgiften för distans med träffar är 17 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (2 totalt) med 8 500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avgiften för renodlad distans i portalen utan träffar är 12 000 kr inkl moms. Samma villkor som ovan. Tillgång till varje modul 1 år. Totalt 2 år. Räntefri avbetalning.

I avgiften ingår: träffar med teoretisk utbildning och praktiska övningar samt fika och luncher. Kompendium, material så som anteckningsblock, pennor, usb-minne etc. Support och yrkesvägledning, praktik i bostad och lokal. Möjlighet till praktikplats hos Inredningsakademin efter examen. Studieplan, innehåll och material är exakt detsamma oavsett renodlad distans eller distans med träffar.

Anmälan

Anmälan sker genom att du kontaktar oss på något av följande sätt:
Maila: info@inredningsakademin.se eller
inredningsakademinstockholm@gmail.com
Eller ring oss på 0770-770180 (telefonväxel)