Floristutbildning på distans eller med träffar

Inredningsakademins utbildning till Diplomerad Florist är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i t ex butik, på events eller mässor med allt som rör Floristyrket. Utbildningen bedrivs på distans med 4 helgträffar/steg under en termin. Eller på ren distans i valfri studietakt.

Kursledare Anna Jernström presenterar utbildningen:

Floristutbildningen.

På träffarna sker föreläsningar, praktiska övningsuppgifter och redovisning av hemuppgifter. Mellan träffarna läser du i portalen och tittar på filmer. På steg 4 är det examen och sedan gör du en (frivillig) praktik. Läser du på distans så finns allt material digitalt i portalen och du får material hemskickat till dig, verktyg osv. Du behöver bara lösa blommorna på egen hand om du går på distans.

Floristyrket är ett kreativt yrke och du älskar sannolikt att arbeta med blommor och växter och att hjälpa dina kunder på bästa sätt. Du får lära dig både traditionella och nya tekniker samt olika arbetssätt som förekommer i en blomsterbutik. Grundläggande kunskap i botanik och kunskap och namn på de vanligaste blommorna och växterna vi använder i Sverige. Du får även lära dig grundläggande butiksekonomi och marknadsföring mm.

Teori varvas med praktiska övningar. På varje helgträff sker praktiska övningar och du får givetvis ta hem alla buketter mm du själv skapar. Utbildningen är en praktisk yrkesutbildning med fokus på praktiska övningar i ett högt tempo med utvärdering efter varje steg. De olika kursmomenten och plats på de olika stegen  i kursplanen nedan kan komma att ändras något.

NÅGRA TIDIGARE KURSDELTAGARE TYCKER SÅ HÄR: 

Betyg 5/5

Stort tack – jag har fått “blodad tand” och kommer utveckla Flowerfulness. En mycket givande kurs som inte målar upp falska förespeglingar utan ger ärligt en bra bild av floristbranschen och att hantverket är ett livslångt lärande 😉 Mycket blommor, fina blommor att jobba med, kreativiteten fick flöda utan att man blev hejdad i sin process, fantastisk handledning av Anna.

Hanna Casell

casellacompany@gmail.com

En klar 5:a! (Betyg 5/5)

Det bästa med kursen var att vi var precis lagom många personer för att alla skulle kunna få känna sig sedda och få hjälp. Anna var en riktigt bra utbildare och visade tydligt hur man skulle göra exempelvis ett arrangemang. Lokalen var jättebra för ändamålet, lagom stor. Maten och fikat var också riktigt bra! I stort sett var allt i toppklass!

Ida Olsson

ida_olsson@live.se

Betyg 4,5/5

Duktig lärare, bra utbud med blommor och bra med en liten grupp.

Kicki Åkerström

kicki_akerstrom@hotmail.com

Betyg 5/5
Det bästa beslut jag tagit i mitt liv! Att gå kursen! En helt fantastisk lärare otroligt inspirerande!
Att lära sig så himla mycket nytt och underbara kurskamrater. Jag är 100% säker på att jag tänker jobba
med blommor på ett eller annat vis! Supertaggad!
Anna Edström
annaedstrom507@gmail.com

 

Datum för träffarna i Stockholm höstterminen 2022:

GRUPP F17

  • Steg 1:  10-11  September
  • Steg 2:  8-9  Oktober
  • Steg 3:  19-20  November
  • Steg 4:  10-11 December

Datum för träffarna i Stockholm vårterminen 2022:

GRUPP F16

  • Steg 1:  26-27 Februari
  • Steg 2:  19-20 Mars
  • Steg 3:  16-17  April
  • Steg 4:  14-15 Maj

 

Kursplan steg 1

• Introduktion till floristyrket.

• Genomgång av kursplan och litteratur.

• Blomsterlära introduktion: Botaniska och svenska namn samt hantering av snittblommor och växter.

• Binderiteknik introduktion: Buketter och dekorationer i olika stilar från bröllop till begravning.

• Blomsterlära fortsättning: Skötsel, varuhantering och emballering av
snittblommor och växter.

• Binderiteknik fortsättning: Buketter och dekorationer för olika tillfällen.

• Portfolio skapande: Tips om hur man sätter ihop portfolio.

Hemläxa: Fördjupning i teori och praktik i binderier och blomlära samt planera för din portfolio.

Kursplan steg 2

• Färg – och formlära: Grund- och komplementfärger, kontraster i
blomsterarbetet, strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans samt moodboards.

• Binderiteknik fortsättning: Färg och form kompositioner för bröllop- och begravningsbinderier.

• Binderiteknik fortsättning: Färg- och form kompositioner, förverkliga din moodboard.

Hemläxa: Skapa en moodboard för examensarbetet + Eget arbete med
portfolion.

Kursplan steg 3

• Introduktion till att driva eget: Marknadsföring, butiksekonomi, kundservice, produkter och profilering, frilans alternativt butik etc.

• Binderiteknik fortsättning: Tillbehör och material, hantverksteknik,
att arbeta efter teman och trender. Skylttextning.

• Binderiteknik fortsättning: Skyltning med blommor, att arbeta med teman, säsonger och trender.

Hemläxa: Studiebesök i 3 butiker och identifiera trender + Arbeta med egna portfolion.

Kursplan steg 4

• Teoretiskt muntligt prov: Marknadsföring, butiksekonomi, kundservice, produkter och profilering samt frilans alternativt butik etc.

• Binderiteknik examensarbete: Bröllopsbinderier

• Presentation av egna portfolion: Gruppdiskussion avseende  portfolio
innehåll.

Hemläxa: Floristpraktik

Målgrupp

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och rådgivning när det gäller blommor och andra växter. Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med ordinarie arbete. Detta gäller både om du läser med träffar eller på ren distans.

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar med godkänt resultat ger dig ett intyg som Diplomerad Florist som tar upp de delar du lärt dig under denna grundkurs.

Kursavgift med träffar

Kursavgiften med 4 helgträffar/steg är 34 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (4 totalt) med 8 500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. I kursavgiften ingår: Kursträffar med teoretisk utbildning, dock ett fokus på praktiska övningsuppgifter. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden. Kursen är huvudsakligen en praktisk yrkesutbildning med teoretiska inslag.

Kursavgift ren distans:

Kursavgiften för grundutbildningen till Diplomerad Florist på renodlad distans i Kursportalen är 19 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (4 totalt) med 4 750 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalningsplan på 12 månader kan ordnas vid förfrågan med första betalning 3 000 kr och sedan 11 månadsbetalningar på 1455kr.

I kursavgiften ingår: Tillgång till filmade och skärminspelade föreläsningar i Kursportalen, övningsuppgifter, inlämningsuppgifter, deltagarforum och support. Tillgång till varje modul 1 år. Ett startkit postas hem till dig.

Kostnad som tillkommer är de blommor mm som du måste köpa in under kursens gång för att kunna göra övningar och inlämningsuppgifter samt examensarbetet. Om du köper detta material i en vanlig blomsterbutik uppgår totalkostnaden till max 4 000 kr.

Anmälan

Anmälan sker genom att du kontaktar oss på något av följande sätt:
Maila: info@inredningsakademin.se eller
inredningsakademinstockholm@gmail.com
Eller ring oss på 0770-770180 (telefonväxel)