Visual Merchandiserutbildning

Yrkesutbildning - Diplomerad Visual Merchandiser 

Inredningsakademins utbildning till Butikskommunikatör är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i t ex butik, på events eller mässor med att skapa attraktiva och lockande säljytor. Utbildningen bedrivs på distans med 5 helgträffar/steg under en termin i Stockholm. 

 

Visual Merchandiserutbildningens steg 1 och 2 är grundkursen, steg 3 fortsättningskurs och steg 4 påbyggnadskurs. På steg 5 gör du din examineringsuppgift. Sammantaget en komplett VM-utbildning. På träffarna sker föreläsningar, studiebesök, övningsuppgifter och redovisning av hemuppgifter. 

Mellan träffarna läser du kurslitteratur och gör övningsuppgifter. Efter examen ordnar vi några veckors (frivillig) praktikplats åt dig i den miljö du vill praktisera i t ex butik, på events eller mässor.


 

När du arbetar som Visual Merchandiser även benämnd Butikskommunikatör skapar du säljande miljöer som är både säljande och estetiskt tilltalande. Det kan vara ett skyltfönster i en butik som har som uppgift att locka in kunder in i butiken. Du får lära dig hur man som konsument upplever form, färg och inredning mm, allt för att ge försäljning av butikens varor. Det är ett kretivt arbete men du kommer också lära dig den kommersiella sidan och grundläggande butiksekonomi.


 

Förutom i butiksmiljöer och events kan en Visual Merchandiser även arbeta med att bygga upp attraktiva miljöer hos företag och i offentliga miljöer. 

Ett kreativt yrke där du samarbetar med andra specialister inom försäljning, marknadsföring och ekonomi mm. Således viktigt att du tycker om att arbeta både med kunder och internt med dina medarbetare för att skapa de bästa förutsättningarna för försäljning.


En butiksmijö är en miljö som ständigt förändras efter årstider och därmed ändras också butikens utbud av produkter. De olika kursmomenten och plats på de olika stegen  i kursplanen nedan kan komma att ändras något.


Datum för träffarna i Stockholm höstterminen 2017:

GRUPP V1

FULLBOKAD!

Steg 1 den 19-20/8

Steg 2 den 16-17/9

Steg 3 den 14-15/10

Steg 4 den 11-12/11

Steg 5 den 9-10/12

 

Datum för träffarna i Stockholm vårterminen 2018:

GRUPP V2 


Steg 1 den 20-21 januari

Steg 2 den 17-18 februari

Steg 3 den 17-18 mars

Steg 4 den 14-15 april

Steg 5 den 12-13 majKursplan steg 1

- Visual merchandising

- Sortimentspresentation

- Layout

- Kundens väg

- Säljstyrning

- Heta ytor

- Köpbeteende

- Mer & sambandsförsäljning

- Hemuppgifter till steg/träff 2

Kursplan steg 2

- Skyltning & exponering

- VM in store

- Skyltfönster

- Färglära

- VM rollen

- Hemuppgifter till steg/träff 3 


 

Kursplan steg 3

-Marknadsföring

-Ekonomiarbete

-Starta eget

-Budgetarbete

-3D animering

-Sketch up

-Power point

- Hemuppgifter till steg/träff 4 


 

Kursplan steg 4

-Skyltning & exponering

-VM in store

-Podieteknik

- Instruktioner inför examensarbete

Kursplan steg 5

- Presentation av examensarbete

Efter avslutad kurs:

LIA (praktik) frivillig

 

Målgrupp

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik eller på annan handelsplats. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och marknadsföring i en säljmiljö och att använda handelsplatsen som ett konkurrensmedel. Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete. 

Examen

Efter medverkan på träffarna, godkända övningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Diplomerad Visual Merchandiser.

Kursavgift

Kursavgiften för utbildningen till Visual Merchandiser med 5 helgträffar/steg är 34 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (5 totalt) med 6 800 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. I kursavgiften ingår: Kursträffar med teoretisk utbildning, studiebesök och övningsuppgifter. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden.  

Anmälan

Kontakta oss på något av följande sätt: info@inredningsakademin.se eller ring 0770-770180 vx. Alternativt använd formuläret nedan.