Floristutbildning på distans i Kursportal

Diplomerad Florist

Inredningsakademins utbildning till Florist är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i t ex butik, på events eller mässor med allt som rör Floristyrket. Utbildningen bedrivs på distans i vår Kursportal med 4 moduler. Du avgör själv starttid och studietakt. 

 

Floristutbildningen 

I Kursportalen har du tillgång till inspelade föreläsningar, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter som du skickar in för feedback från vår lärare. Här finns även ett forum för diskussion och supporthjälp.

Utbildningens modul 1 och 2 är grundkursen, modul 3 fortsättningskurs och modul 4 påbyggnadskurs till Diplomerad Florist. Du gör inlämningsuppgifter och slutligen ett examensarbete för diplomering.

Floristyrket är ett kreativt yrke och du älskar sannolikt att arbeta med blommor och växter och att hjälpa dina kunder på bästa sätt. Du får lära dig både traditionella och nya tekniker samt olika arbetssätt som förekommer i en blomsterbutik. Grundläggande kunskap i botanik och kunskap och namn på de vanligaste blommorna och växterna vi använder i Sverige. Du får även lära dig grundläggande butiksekonomi och marknadsföring mm.

Innehållet i de olika modulerna hittar du här nedan.


 

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och rådgivning när det gäller blommor och andra växter. Eftersom utbildningen bedrivs på distans där du själv avgör studietakten går det utmärkt att kombinera utbildningen med ordinarie jobb. En grundläggande floristutbildning.

 

Kursplan modul 1

• Introduktion till floristyrket.

• Genomgång av kursplan och litteratur.


• Blomsterlära introduktion: Botaniska och svenska namn samt hantering av 
snittblommor och växter.

• Binderiteknik introduktion: Buketter och dekorationer i olika stilar från 
bröllop till begravning.

• Blomsterlära fortsättning: Skötsel, varuhantering och emballering av
snittblommor och växter.

• Binderiteknik fortsättning: Buketter och dekorationer för olika tillfällen.

• Portfolio skapande: Tips om hur man sätter ihop portfolio.

Inlämningsuppgift: Fördjupning i teori och praktik i binderier och blomlära samt planera för din portfolio.


Kursplan modul 2

• Färg - och formlära: Grund- och komplementfärger, kontraster i
blomsterarbetet, strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans samt moodboards.

• Binderiteknik fortsättning: Färg och form kompositioner för bröllop- och begravningsbinderier.

• Binderiteknik fortsättning: Färg- och form kompositioner, förverkliga din moodboard.

Inlämningsuppgift: Skapa en moodboard för examensarbetet + Eget arbete med portfolion.


 

Kursplan modul 3

• Introduktion till att driva eget: Marknadsföring, butiksekonomi, kundservice, produkter och profilering, frilans alternativt butik etc.

• Binderiteknik fortsättning: Tillbehör och material, hantverksteknik,
att arbeta efter teman och trender. Skylttextning.

• Binderiteknik fortsättning: Skyltning med blommor, att arbeta med teman, säsonger och trender.

Inlämningsuppgift: Studiebesök i 3 butiker och identifiera trender + Arbeta med egna portfolion.


Kursplan modul 4

• Teoretiskt muntligt prov: Marknadsföring, butiksekonomi, kundservice, produkter och profilering samt frilans alternativt butik etc.

• Binderiteknik examensarbete: Bröllopsbinderier

Inlämningsuppgift: Floristpraktik, examensarbete och presentation av egna portfolion.

 

Målgrupp

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och rådgivning när det gäller blommor och andra växter. Eftersom utbildningen bedrivs på distans där du själv avgör studietakten går det utmärkt att kombinera utbildningen med ordinarie jobb.  

Examen

Efter självstudier, genomförda övningsuppgifter, godkända inlämningsuppgifter och examensarbete med godkänt resultat ger dig Yrkesutbildningen Diplomerad Florist.

Kursavgift

Kursavgiften för utbildningen till Diplomerad Florist på renodlad distans i Kursportalen är 17 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (4 totalt) med 4 250 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalningsplan kan ordnas vid förfrågan.

I kursavgiften ingår: Tillgång till filmade och skärminspelade föreläsningar i Kursportalen, övningsuppgifter, inlämningsuppgifter, deltagarforum och support. Ett startkit med knivar, snören, förkläde, oasis, anteckningsblock, penna etc samt tre floristböcker kommer att postas hem till dig.

Kostnad som tillkommer är de blommor mm som du måste köpa in under kursens gång för att kunna göra övningar och inlämningsuppgifter samt examensarbete. Om du köper detta material i en vanlig blomsterbutik uppgår totalkostnaden till max 4 000 kr.

Anmälan

Kontakta oss på något av följande sätt: info@inredningsakademin.se eller ring 0770-770180 vx. Alternativt använd formuläret nedan.