Diplomerad Modedesigner

Yrkesutbildning – Diplomerad Modedesigner (Fashion Designer)

Om du vill arbeta i Modebranschen som anställd eller egen företagare i Sverige eller internationellt har vi utbildningen för dig. Deltidsutbildning på distans under en termin sex helgträffar i Stockholm på vårterminen 2019.DISTANS MED HELGTRÄFFAR

Distansutbildning med helgträffar kl 10-17 med föreläsningar, övningar och studiebesök. På helgträff nr sex visar du och dina kurskamrater upp era examensarbeten. Efter godkänt examensarbete erhåller du ett diplom som Modedesigner.

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanen här nedan. En bred Modedesignutbildning. Många praktiska gruppövningar och rollspel ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att arbeta i branschen.

Du kommer under utbildningens gång att skapa en egen kollektion och även ett eget varumärke om du vill det. Du kommer att bygga din portfolio som kommer att innehålla de samlade arbetena som visar din kompetens och utbildningsnivå för framtida arbetsgivare och andra intressenter.


Mellan helgträffarna gör du hemläxor och arbetar på din kollektion inom Womenswear fashion and accessoires alternativt Menswear fashion and accessories. Du skapar först din kollektion på papper och sedan i 3D i datorn för att sedan gå vidare med mönster och mått för att slutligen sy upp kollektionen. Utbildningen bedrivs på deltid. Räkna med att du måste lägga minst 40 timmar på hemarbeten mellan varje träff.


Att skapa din egna kollektion är en del av många olika ämnesområden i utbildningen vilket framgår i kursplanen. Efter examen har du goda möjligheter till jobb som anställd eller egen företagare. Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst i Modedesignbranschen. Utvecklingen av din konstnärliga talang och förmåga är viktigt för oss. Vi vill att du efter examen ska utvecklats till en självständig kreatör som kan vara med och påverka och utveckla Modedesignbranschen i dag och i framtiden. Kontinuerligt under utbildningen har du support och handledning av Inredningsakademins personal.


Exempel på arbeten efter examen:

Efter examen väntar många olika yrkesroller och arbetsplatser hos design- och konfektionsföretag i Sverige eller utomlands.


Några exempel:

  • Modedesigner med egen kollektion
  • Anställd på ett Modehus i Sverige eller utomlands
  • Stylist
  • Kostymör
  • Inköpare
  • Mönsterkonstuktör
  • Skräddare
  • Marknadsförare
  • Konsult
  • Etc

Målgrupp:

Om du är intresserad av att arbeta i Modebranschen erbjuder vi en bred utbildning som ger dig goda förutsättningar att få anställning på ett modehus i Sverige eller internationellt. 


Eftersom du under utbildningens gång kommer att ta fram en egen kollektion inom Womenswear eller Menswear och accessoirs har du även goda förutsättningar till en karriär som egen företagare. 


Utbildningens moduler bygger upp din kunskapsnivå från en överblick av modebranschen och vidare till klädkollektion, visuell kommunikation och ekonomi samt företagande.
Kursplan

MODUL 1:

FASHIONDESIGN

Kreativ design

Designprocessen

Modedesign

Modehistoria

Womenswear fashion

Menswear fashion

Accessoirer

Yrkesinriktad orientering

Hemläxor

 

MODUL 2:

CLOTHES DESIGN

Frihandsteckning

Modeteckning

Kollektionsprocessen

Materialkännedom

Modetextil

Klädsömnad

Färglära

Mallar

Grundmönster

Mönsterklippning

Måttagning

Produktion och teknik

Storleksspecifikationer

Drapering

Hemläxor

 

MODUL 3:

VISUAL COMMUNICATION

Digital portfolio

3D-design

Grafisk design

Printdesign

Webdesign

Fotokurs

Moodboard

Sampleboard

Presentations-PM

Hemläxor

  

MODUL 4:

BUSINESS AND MARKETING

Ekonomisk baskurs

Budget och kalkylering

Marknadsföring

Anställd eller egen företagare

Affärskunskap

Starta eget företag

Att skapa ett varumärke

Säljteknik

Sociala medier

Visual merchandising

E-handel

Hemläxor

 

MODUL 5:

FASHION SHOW

Hairstyling

Manikyr och pedikyr

Make-up

Runway styling

Modefotograferingskurs

 

MODUL 6:

EXAM EXHIBITION

Presentation av examensarbete

 

Innehållet samt på vilket steg ett visst ämne ges kan komma att ändras.

 

GRUPP M2

Datum för helgträffarna i Stockholm vårterminen 2019:

Steg 1

12-13 januari

 

Steg 2

9-10 februari

 

Steg 3

9-10 mars

 

Steg 4

13-14 april

 

Steg 5

11-12 maj

 

Steg 6

15-16 juni


Om du är intresserad av en kursplats i någon av grupperna ovan kan du kontakta oss genom att skicka in kontaktformuläret nedan eller maila oss på info@inredningsakademin.se

 

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar med godkänt resultat ger dig Yrkesutbildningen Diplomerad Modedesigner. (Diploma Fashion Designer).

Kursavgift

Kursavgiften för Diplomerad Modedesigner med sex helgträffar/steg är 39 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (6 totalt) med 6500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning på 12 månader kan erbjudas med 3400 kr per månad.

I kursavgiften ingår: Kursträffar med föreläsningar, teoretisk utbildning, teoretiska och praktiska övningar samt studiebesök. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden. Tillkommer materialkostnad för dina hemarbeten och examensarbetet.

Anmälan

Kontakta oss på något av följande sätt: info@inredningsakademin.se eller använd formuläret nedan.

Inga förkunskaper behövs. En del fördjupningslitteratur är på engelska. Antagning sker i anmälningsordning tills dess att kursgruppen är fullbokad. Skicka ett personligt brev på max en A4-sida där du beskriver vad MODE är för dig och vad du vill uppnå genom att gå utbildningen.